Οι αγαπημένες μας Veggie Sisters έφτιαξαν μια νόστιμη και δυναμωτική σπιτική γκρανόλα που θα μας κάνει να πεταγόμαστε έυκολα από το κρεβάτι για να την απολαύσουμε! Τη συνταγή τη βρήκαμε στο blog με τις υπέροχες συνταγές τους ♥.
Υλικά για 1 μεγάλο βάζο:
2 φλ. (245γρ.) νιφάδες φαγόπυρου Biosophy
1 κ.σ. κακάο Biosophy
1/2 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
1/4 φλ. (57 γρ.) σιρόπι αγαύης Biona
3 κ.σ. βούτυρο φουντουκιού Biona
3 κ.σ. ηλιέλαιο
1 φλ. (105 γρ.) φουντούκια, χοντροκοπανισμένα Lifefood
1/2 φλ. (75 γρ.) σταφίδα Στάφυλος Κορινθίας
2 κ.σ. από Goji berries Biosophy, Cacao nibs Biosophy, Σπόροι κάνναβης Canah
3 κ.σ. Hλιόσπορος καθαρισμένος Biona
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το φαγόπυρο με το κακάο, το αλάτι κ τα φουντούκια. Σε άλλο αναμειγνύω το λάδι με το σιρόπι κ το βούτυρο. Κατόπιν ενώνω τα στερεά με τα υγρά υλικά κ τα ανακατεύω καλά με τα χέρια. Τα απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 20 λεπτά στους 170C ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Στην διάρκεια του ψησίματος τα αναμοχλεύω με ένα κουτάλι. Προσοχή μην σας καούν, να τα παρακολουθείτε. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζω από τον φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν κ τότε προσθέτω τις σταφίδες, τα cocoa nibs, τους σπόρους κάνναβης, τον ηλιόσπορο κ τα goji berries. Φυλάσσω σε αεροστεγές δοχείο.
Καλοφάγωτα!